Rondreis Kroatië 8 dagen

De ultieme rondreis door Kroatië in 8 dagen!

Een rondreis van 8 dagen door Kroatië biedt de perfecte balans tussen ontspanning en avontuur. tijden deze reis verken je het beste wat Kroatië te bieden heeft, van historische steden tot adembenemende natuur. In slechts 8 dagen maak je kennis met de rijke cultuur, prachtige kustlijnen en schitterende nationale parken van dit betoverende land.

Dag 1-2: Start in Zagreb en verken de hoofdstad

Begin je rondreis in Zagreb, de bruisende hoofdstad van Kroatië. Hier kun je genieten van de levendige markten, historische architectuur en culturele bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het Ban Jelačić-plein. Maak een wandeling door de charmante oude stad, bezoek musea, en proef de lokale keuken in een van de vele restaurants.

Dag 3-4: De Magie van de Plitvicemeren

Vanuit Zagreb reis je naar het bekende Nationaal Park Plitvicemeren, een UNESCO-werelderfgoed. Dit park staat bekend om zijn schitterende watervallen en turquoise meren die omringd zijn door bossen. Breng hier een volledige dag door en wandel langs de houten paden en geniet van de schoonheid die dit park te bieden heeft.

Dag 5-6: Ontdek de Adriatische Kust

Je rondreis Kroatië 8 dagen gaat verder naar de Adriatische kust, waar je steden als Zadar en Split kunt verkennen. In Zadar kun je de unieke zeeorgel en het oude Romeinse forum bezoeken, terwijl je in Split terecht kan voor het indrukwekkende Diocletianus-paleis en een levendige boulevard vol cafés en winkels.

Dag 7-8: Dubrovnik, de Parel van de Adriatische Zee

Sluit je reis af in Dubrovnik, ook wel bekend als de Parel van de Adriatische Zee. Deze historische stad, omringd door eeuwenoude stadsmuren, biedt een rijke geschiedenis en spectaculaire uitzichten over de zee. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad, bezoek het fort en geniet van een zonsondergang over de Adriatische Zee.

Ga je liever mee op reis met een groep en een oude rammelbak om op die manier de mooie plekken van Europa te ontdekken? Bekijk dan onze edities van de Rammelbakken Reis voor de leukste roadtrip door Europa in een Rammelbak!
× Vragen?