string(4) "demo"

Veelgestelde vragen

Bekijk hier een aantal onderwerpen waarover veel vragen worden gesteld. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wanneer gaat de inschrijving voor de volgende editie open?

Vanaf 23 oktober 2017 kun je je inschrijven voor zowel de 2e als de 3e editie van de Rammelbakken Reis in 2018.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven gaat heel gemakkelijk via de site. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Ofwel we hanteren de datum en tijdstip van inschrijving. De inschrijving is pas definitief wanneer het te betalen inschrijfgeld daadwerkelijk is ontvangen. Na ontvangst van de factuur geldt een betalingstermijn van 10 dagen. Daarna is de inschrijving ongeldig en dient deze opnieuw te worden gedaan.

Wat is de minimum leeftijd voor deelname?

Minimum leeftijd is 18 jaar. Heb je geen rijbewijs? Geen probleem, als je teamgenoten die wel hebben kun je je gewoon inschrijven, maar natuurlijk moet je dan wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Ik heb nog geen auto, kan ik me al wel inschrijven?

Ja dit kan. De gegevens van het voertuig kun je op een later tijdstip aan ons doorgeven. Dit kan tot 2 maanden voor de start.

Ons team bestaat uit meer dan 4 teamleden, is dit toegestaan?

Ja, dit is toegestaan, mits de auto waarin jullie deelnemen voldoet aan alle wettelijke eisen om meer dan 4 personen te vervoeren.

Hoe moet het inschrijfgeld worden voldaan?

Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld, ontvangt de teamcaptain een mail met daarin alle gegevens omtrent de betaling van het inschrijfgeld.

Ik ben ingeschreven, wanneer krijg ik meer informatie?

Uiterlijk 4 weken voor de start ontvang je aanvullende informatie. Hierin vind je werkelijk alle informatie met betrekking tot wat je nodig hebt in de landen waar je doorheen reist. Zoals eigen blaastests en gele hesjes in Frankrijk. Maximum snelheden in betreffende landen etc.

Ik heb mij ingeschreven maar kan door omstandigheden niet mee. Wat nu?
Welke documenten moet ik voor de start inleveren en hoe doe ik dat?

Het reglement moet door alle deelnemers ondertekend worden. Print het reglement uit en onderteken deze met handtekening, naam en datum en de naam van het team. Stuur hiervan vervolgens een foto per email naar de organisatie van de Rammelbakken Reis. Wij ontvangen het ondertekende reglement graag uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de reis. Daarnaast moet je een geldige groene kaart meenemen naar de start. De groene kaart wordt gecontroleerd bij de start en ook de paspoorten en/of ID-kaarten van alle deelnemers worden bij de start gecontroleerd.

Hoe wordt de maximale waarde van € 750 voor een auto gecontroleerd?

Deze maximale dagwaarde bedraagt € 750. Na aanschaf mag de auto voor ieder bedrag versiert en gestyled worden. Bij twijfel over de waarde, behoudt de organisatie zich het recht informatie aan deelnemers op te vragen waaruit de waarde aannemelijk gemaakt kan worden. Bij de aanschaf van het voertuig is het vanzelfsprekend niet de bedoeling om bijvoorbeeld een auto te kopen met kapotte onderdelen waardoor de auto maar € 750 kost. Repareren van deze onderdelen valt niet onder “versieren” of “stylen”. Het betreft dus de dagwaarde van het voertuig op het moment dat je aan de start verschijnt. Voldoet de auto volgens de organisatie niet aan deze norm, dan verzoeken we je een andere auto te kiezen. Naast de 750-euro-norm hebben we een maximum bouwjaar. De auto mag niet jonger zijn dan 18 jaar in het jaar van deelname. In 2017 geldt dus een maximum bouwjaar van 2000, of ouder. Jongere auto’s zijn niet toegestaan.

Wat nu als ik pech krijg onderweg?

Wij gaan ervan uit dat andere deelnemers jullie dan te hulp schieten. Hopelijk komen jullie er met wat sleutelen dan aan uit en kan er weer verder gereden worden. Is dit echter niet het geval, stel ons als organisatie op de hoogte. Daarna is het aan jullie of er bijvoorbeeld gebruik gemaakt kan worden van een afgesloten pechhulpservice of aanverwante verzekerde services. Mocht er een vervangende auto aangeboden worden dan mag bij wijze van uitzondering in een jongere auto deelgenomen worden. Echter vervallen daarmee wel alle rechten op eventuele prijzen.

Is het gebruik van een navigatiesysteem toegestaan?

Ja, geen probleem.

Is sponsoring toegestaan?

Zeer zeker. Iedereen die een financiële bijdrage aan jouw deelname wil geven in bijvoorbeeld ruil voor reclame op de auto moet dat vooral doen.

Wat kost nou, zo’n hele week Rammelbakken Reis?

Naast de inschrijvingskosten kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

Wanneer krijgen we de stickers?

Die worden uiterlijk 4 weken voor de start naar je toegestuurd. Hierbij wordt het adres van de teamcaptain gebruikt dus zorg dat je gegevens kloppen.

Wat gebeurt er na de finish?

De finish (het einde van de Rammelbakken Reis) zal op dezelfde plaats zijn als de start. Dit maakt het extra leuk omdat vrienden, familie en toeschouwers dan weer kunnen komen kijken en toejuichen.

Is de stickerset verplicht?

Als je bent ingeschreven krijg je van ons een stickerset. Hou een ruimte van 30x40cm vrij op de beide voorportieren van de auto. Het is verplicht om deze stickers aan te brengen.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren?

Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een uitsluiting voor het deelnemen aan rally’s en/of tourritten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zullen je auto willen verzekeren. Maar er zijn genoeg maatschappijen die er geen problemen mee hebben. Lukt het bij de een niet probeer dan een ander. Het resultaat van de Rammelbakken Reis is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd, meld dit bij je verzekeraar. We adviseren je te melden bij je verzekeraar dat je meedoet aan de Rammelbakken Reis. Dit moet je ook schriftelijk aan de organisatie kunnen aantonen.

Mijn auto is niet voorzien van een Nederlands kenteken, kan ik wel meedoen?

Ja dit kan. Als je auto maar aan alle wettelijke eisen voldoet en volledig verzekerd is, dus alle nationaliteiten zijn van harte welkom!

Welke voorzieningen zijn er op de Rammelbakken campings?

Wij willen graag overnachtingsplaatsen aanbieden op campings met voldoende sanitaire voorzieningen. Ook streven wij ernaar te verblijven op campings waar er optioneel elektra voor de deelnemers is. Echter kan het dan zo zijn dat deze faciliteit gedeeld moet worden.

Waar moet ik verder rekening mee houden?

De regels en wetgeving van de landen die we passeren.

Heeft de Rammelbakken Reis ook een wintereditie?

Voor 2018 hebben we gekozen voor een voorjaars- en najaarseditie. Echter sluiten wij zeker niet uit dat er bij succes snel een wintereditie gehouden zal worden.